No jo on! Luin juuri uusimmasta KuntoPlus-lehdestä että uusin ilmiö on  "vanity sizing". Jotkut vaatemerkit ovat uusineet kokomäärityksensä. Jenkeissä nykyinen medium-koko on tehty sitä silmällä pitäen että n. 60% ihmisistä siellä on ylipainoisia... Siis mitä?

Onhan se tietty ihan jees että isommat ihmiset mahtuvat M-kokoon, mutta eikö se kuitenkin ole itsensä huijaamista? Kyllä mä muistan kun ystäväni nuoruudessaan lihoi masentuessaan ja masentui lihoessaan. En yhtään halua väheksyä miltä hänestä tuntui käydä ostamassa esim housuja kun ei mahtunut entiseen kokoon ja takamus näytti kamalan isolta. Ei se ollut helppoa.Varsinkaan pahimmassa teini-iässä kun muutenkin ulkonäköön kiinnitti ihan eri tavalla huomiota kuin näin vanhempana. Mutta ei ne terveysongelmat mitkä liikalihavuudesta syntyy häviä tai haihdu muuttamalla vaatteiden kokomääritystä. Kyllä mä yritän kannustaa itseäni ja läheisiäni (esim. pyytämällä mukaan lenkille jne) urheilemaan ja pitämään huolta kunnostaan ihan vain terveyssyistä. Ja kun on hyvä kunto ja terve olo niin jaksaa paremmin ja näyttää paremmalta. Kyllä se vain niin on että kauneus tulee sisältä. Vaikka ois kuinka kaunis ihminen noin niinkuin ulkoisesti, mutta ryhti huono ja elämän ilo kadoksissa niin ei se ole kovin kaunista katsottavaa. Ja kun urheilee niin keho erittää endorfiiniä ja siitä tulee jo hyvän olon tunne. (En väitä olevani mikään asiantuntija)

Enkä mä nyt tarkoita että vain ylipainoisilla ihmisillä olisi ainoastaan huono kunto. Myös hoikkien ihmisten tulisi kuntoilla. Brunel Universityn tutkimuksen mukaan "liikuntaa harrastamattomilla laihoilla ihmisillä oli veressä yhtä paljon haitalllista LDL-kolesterolia kuin ylipainoisilla, treenaamattomilla koehenkilöillä".

Siispä nyt kaikki siitä tietokoneen äärestä ylös, ulos ja lenkille ;) Tai vaikka tanssimaan taikka vaikka hyppäämään hyppiskää taikka pelaamaan jalista taikka vaikka...

 (nää jutut siis kun luin uusinta KuntoPlus-lehteä..)

lisäys klo13.16
Mä kävin just kaupungilla pyörimässä ja etsimässä itselleni mustia suoria housuja työhousuiksi. Kiertelin ja kokeilin housuja. Mä oon kokoa 38/40. Vero Modasta ei löytyny mieleisiä joten suuntasin kohti Seppälää. Sieltä löyty mustia housuja ja otin kutakin koon 40. Niissä vielä luki että Slim Fit. Varuilta otin yhden kokoa 38. Vedin 40 jalkaani, liian isot (?!), kokeilin 38, nooo ihan sopivat, hiukka pussitti. Kävin hakee 36 ja ne meni jalkaan!!! Viimeks kymmenen vuotta sitten oon pitäny 36 jalassa, ei toivookaan että ne olisi viime aikoina mahtunu reisistä ylöspäin tai ainakaan kiinni. Herää siis kysymys, onko meidänkin vaattekokoja suurennettu? Tunne oli ihan mieletön ku mahduin kolmekutosiin mut hei haloo! kyllä joku mätti ja pahasti....